niedziela, 23 listopada 2014

Piąty smak...





SŁONY TO SMAK KULTURY!

mówi Łukasz Modelski i zaprasza na filmową wędrówkę 
po pięciu smakach.


Jeśli jeszcze go nie zgłębiłeś, poznaj Piąty smak! Redaktor i smakosz, Łukasz Modelski, wraz ze swoimi rozmówcami oprowadza nas po świecie smaków.

 Restauratorka i szef kuchni, Agnieszka Kręglicka opowiada o gorzkim, który podbija smak słodyczy. Światowej sławy sommelier, Tomasz Kolecki-Majewicz mówi o emocjach i doznaniach, które stają się naszym udziałem dzięki kwasowości wina. Łukasz Modelski przedstawia smak kultury – słony, a twórczyni serwisu Gastronauci.pl, Ola Lazar  mówi o słodkim – smaku natury. Jest i ten najbardziej zagadkowy, bliski doskonałości piąty smak, czyli umami, który kochają wszyscy, również Grzegorz Łapanowski.
 A to tylko zapowiedź niezwykłej podróży kulinarnej, opowieści o kulturze
biesiadowania, miłości i pasji, którą Łukasz Modelski snuje wraz ze
swoimi rozmówcami w książce Piąty smak. Rozmowy przy jedzeniu. Trzynaście rozmów przy jedzeniu. Trzynaście sposobów smakowania trunków, potraw i życia.

2 komentarze:

Bez czytania będą usuwane komentarze zawierające spamy, linki do innych blogów. Mój blog, to nie słup ogłoszeniowy.